Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

25 november 2021 door Jannes Wiersema

Beetje zon vanuit het noordwesten.

Vanochtend trekt het koufront van noordwest naar zuidoost over het land en valt enige tijd wat lichte regen. Achter het front breekt vanuit het noordwesten de zon af en toe mooi door en valt nog slechts een enkele losse bui.

In Limburg blijft het tot aan de tweede middaghelft meest bewolkt. De wind draait naar het noordwesten en neemt iets toe tot windkracht 5 in het Waddengebied. Direct aan zee wordt het daarmee nog een graad of 10, in het binnenland is het kouder, met daar 4 tot 7 graden.

Vanavond en de komende nacht klaart het breder op en koelt het weer flink af. Landinwaarts gaat het hier en daar licht vriezen, aan zee daalt het kwik tot een graad of 4. Later in de nacht neemt de bewolking weer iets toe en valt een bui, in het noorden mogelijk gepaard met wat natte sneeuw of hagel.

Ook morgenochtend valt vooral in het noorden nog een (winterse) bui, daarna wordt het tijdelijk droger en is er soms een gaatje voor de zon. Op nadering van een storing neemt de zuidelijke tot zuidwestelijke wind geleidelijk toe en het wordt nog maar 5 tot 8 graden. Tegen de avond volgt regen, in het oosten mogelijk gemengd met ook wat natte sneeuw.

In het weekend blijft het wisselvallig, met verspreid over het land een aantal (winterse) buien. Tussendoor laat de zon zich soms zien en de middagtemperaturen schommelen rond 4 of 5 graden. In de nachten daalt het kwik tot dichtbij of rond het vriespunt.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn