Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

27 november 2021 door Jannes Wiersema

Fris en (winterse) buien.

Vanochtend ligt de temperatuur vooral landinwaarts nog dicht bij het vriespunt en vooral in het midden en de noordelijke helft van het land vallen buien, soms ook met natte sneeuw. In het zuiden is het in eerste instantie droog met vooral daar soms wat ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend komen ook daar echter weer een paar (winterse) buien voor. Het is niet uitgesloten dat op plekken waar langdurig en/of intensieve neerslag valt, het even wit wordt.

Vanmiddag verplaatst het zwaartepunt van de buien naar het westen en zuidwesten. Ook elders kan een winterse bui voorkomen en het is wederom niet uitgesloten dat het even wit wordt op de plekken waar langdurig en/of met hoge intensiteit neerslag valt. Tussendoor is er heel soms ruimte voor de zon, de grootste kans daarop nog steeds voor het zuiden van het land. Er staat vrij weinig wind, boven land meest zwak en aan de kust matig tot lokaal vrij krachtig. De maximumtemperatuur ligt aan de lage kant met 3 tot 6 graden, tijdens felle buien kan de temperatuur tot net iets boven het vriespunt dalen.

Vanavond vallen vooral in het oosten en noordoosten nog een paar winterse buien, maar tussendoor klaart het langzaamaan ook af en toe op. Vannacht is het tijdelijk wat droger en zijn er opklaringen. De temperatuur daalt richting het vriespunt en vooral in het binnenland kan het enkele graden vriezen. Het kan glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

Morgen komen er verspreid over het land opnieuw buien voor. Ook deze buien kunnen een winters karakter hebben, met hagel of natte sneeuw. Tussendoor zien we af en toe nog wat zon, maar veel zal het niet zijn. Aanvankelijk staat er weinig wind, maar tegen de avond trekt de wind langs de (noordwest)kust weer aan. De middagtemperaturen schommelen rond 4 tot 6 graden. In de nachten daalt het kwik tot dichtbij of rond het vriespunt.

Ook maandag komen er nog enkele (winterse) buien voor, maar het lijkt droger te worden dan in het weekend. De zon laat zich ook vaker zien. Met een naar west draaiende wind, die langs de kust kan aantrekken tot (vrij) krachtig, wordt een graad of 6.

Op dinsdag en woensdag neemt de wisselvalligheid toe en loopt de temperatuur op. Op beide dagen kan er flink wat regen vallen. Op dinsdag wordt het zo’n 7-10 graden, op woensdag ligt de maximumtemperatuur nog een graadje hoger. Vooral op woensdag kan het stevig waaien.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig. De wind krijgt weer meer een noordcomponent waardoor de temperatuur wat daalt. Van tijd tot tijd valt er een (winterse) bui en soms staat er een stevige wind.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn