Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

02 december 2021 door Jannes Wiersema

Winterse buien, maar ook af en toe zon.

Vandaag blijft het vooral langs de kust stevig waaien. Vanochtend is die noordwester aan zee nog af en toe hard, vanmiddag meestentijds vrij krachtig of kracht, kracht 5 tot 6.

Vanuit het noordwesten wordt nog iets koudere lucht aangevoerd en de maximumtemperatuur komt uit tussen 4 en 7 graden. Ook worden vanaf de Noordzee talrijke buien aangevoerd en deze kunnen wederom een winters karakter hebben, met hagel of natte sneeuw. ’s Middags is het een stuk vaker droog met soms wat ruimte voor de zon.

Vanavond en de komende nacht kan het in opklaringen landinwaarts licht vriezen en treedt lokaal weer gladheid op. Nog steeds kan een lokale winterse bui vallen, maar zeker in het binnenland overheersen de droge perioden.

Morgen trekt wederom een storing over het land, met vooral in de middag nu en dan regen en landinwaarts soms wat natte sneeuw. Met een meest matige, naar zuid gedraaide wind wordt het 4 graden in het oosten tot 7 of 8 graden in het westen van het land. Aan zee trekt de wind in de middag tot krachtig en mogelijk even hard aan, kracht 7.

Ook zaterdag trekt een regenzone over het land. De zuidwesten- tot westenwind is matig tot aan de kust soms krachtig en het wordt 6 tot 8 graden.

De dagen daarna wordt het onzeker. We komen dan op de grens met de winter terecht en er hoeft maar iets te gebeuren, of die koude lucht weet ook Nederland te bereiken. De onzekerheid is in die periode echter nog steeds

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn