Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

06 december 2021 door Jannes Wiersema

Grijs en kil, vanavond regen en (natte) sneeuw.

Vanochtend begint de dag kil en grijs en op sommige plekken ook flink mistig, bij een temperatuur rond het vriespunt. Later vanochtend valt er mogelijk nog een enkel gaatje in het wolkendek en zien we de zon nog even.

Vanmiddag verandert daar eerst nog niet veel aan. De zon is weinig te zien, maar het blijft wel overwegend droog. De temperatuur loopt maar moeizaam op en het wordt niet warmer dan 1 graad in het noordoosten tot 4 graden in het zuidwesten. Door een matige tot aan zee vrij krachtige zuidoostenwind zal de gevoelstemperatuur onder het vriespunt liggen.

Morgenavond trekt een neerslaggebied van zuidwest naar noordoost over het land. Eerst valt regen, maar de neerslag gaat op meerdere plekken waarschijnlijk over in (natte) sneeuw. De temperaturen dalen tijdens sneeuwval tot het vriespunt. Vooral in hoger gelegen gebieden als de Veluwe kan het even wit worden, maar ook elders is een witte wereld niet uitgesloten. In de nacht naar dinsdag loopt de temperatuur vanuit het zuidwesten op tot ruim boven het vriespunt.

Dinsdag is ’s ochtends naast enkele wolkenvelden ook vrij veel ruimte voor de zon. Met een zuidwestenwind is het een zachter dan op maandag met maximaal 4 tot 7 graden. In de loop van de dag draait de wind terug naar het zuidoosten en neemt de bewolking toe. In de avond dalen de temperaturen naar waarden iets boven het vriespunt.

In de nacht naar woensdag trekt een volgend gebied met neerslag vanuit het zuidwesten over het land. Opnieuw lijkt de regen op meerdere plekken over te gaan in smeltende sneeuw en lokaal kan het even wit worden bij temperaturen rond het vriespunt. Overdag loopt de temperatuur vrij snel op en uiteindelijk wordt het 4 tot 6 graden. Er zijn vrij veel wolken, al schijnt de zon ook af en toe. Op een paar lichte buien na blijft het droog.

De dagen daarna neemt de onzekerheid toe, maar waarschijnlijk liggen de temperaturen iets onder normaal. Overdag wordt het dan een graad of 5 en ’s nachts ligt de temperatuur tijdens opklaringen iets onder het vriespunt. Af en toe valt en bui en bewolking heeft de overhand.

In het weekend wordt het door een overwegend zuidwestelijke stroming zachter, verdwijnt de nachtvorst en wordt het wisselvallig met van tijd tot tijd regen en soms veel wind.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn