Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

09 december 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag toenemend bewolkt en later een bui.

Vandaag begint nog met behoorlijk wat zon. Later in de ochtend en in de middag neemt de bewolking vooral in het westen toe en kan daar een enkele bui vallen, in de rest van het land blijft het overwegend droog. Met een wat aantrekkende zuidelijke tot zuidwestelijke wind wordt het van noordoost naar zuidwest tussen 4 en 7 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen en is het wel op de meeste plaatsen droog. Doordat er meer wind is dan in de afgelopen nacht, wordt het niet meer zo koud. Op de koudste plekken komt het kwik niet lager dan ongeveer 2 graden. De zuidelijke wind is aan zee vrij krachtig, kracht 5. Tegen de ochtend begint het in het zuidwesten te regenen.

Morgen trekt het vrij actieve neerslaggebied verder het land in. De meeste regen lijkt daarbij in de zuidwestelijke helft van het land te vallen. Ruimte voor de zon is er alleen in het noordoosten, waar het waarschijnlijk droog blijft. Bij een matige, aan zee (vrij) krachtige wind die in het zuidwesten uit richtingen tussen west en noord en in het midden en noorden uit richtingen tussen zuid en oost waait, wordt het in de middag 4 graden in het noorden en oosten en rond 7 graden in het zuidwesten van het land. In Zeeland kan de wind even hard worden, kracht 7. In het zuidwesten en zuiden is er ook een kans op natte sneeuw.

In het weekend wordt het door een zuidwestelijke stroming weer zachter, verdwijnt de nachtvorst en is het licht wisselvallig met af en toe regen of een bui, vooral op zondag. Zondag wordt het 10 of 11 graden.

Ook begin volgende week is het nog zacht met vooral op dinsdag een beetje regen. Later in de week komt een hogedrukgebied in de buurt. Het blijft aan de bewolkte kant, maar ook overwegend droog. En de temperatuur gaat langzaam weer iets omlaag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn