Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

13 december 2021 door Jannes Wiersema

Rustig en grijs decemberweer.

Vanochtend blijft het zo goed als droog, maar wat lichte (mot)regen is niet uitgesloten. Verder is het opnieuw grijs met veel laaghangende bewolking en soms wat nevel. De zuidwestenwind is meest matig van kracht.

Vanmiddag verandert er weinig aan het weerbeeld. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noordoosten tot 11 graden in het zuidwesten. Daarmee is het een stuk zachter dan gemiddeld voor half december. In het zuidoosten is misschien nog een glimp van de zon te zien.

Ook vanavond blijft het bewolkt en in de loop van de nacht neemt de kans op wat lichte regen vanuit het westen toe. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind daalt de temperatuur naar 6 tot 8 graden.

Morgen valt ’s ochtends af en toe wat lichte regen en is het overwegend bewolkt. In de middag blijft het zo goed als droog en kan vooral in het noorden en westen de zon af en toe doorbreken. Het wordt maximaal 8 tot 10 graden met een zwakke wind uit het westen.

Op woensdag blijft veel bewolking aanwezig, maar waarschijnlijk is er ook af en toe ook ruimte voor de zon. Vooral in het noorden trekt de wind iets aan en met 8 tot 10 graden blijft het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Ook de dagen daarna is het rustig en overwegend droog weer. Bewolking blijft de overhand houden, maar af en toe is er ook ruimte voor wat zon. In eerste instantie is het nog vrij zacht, maar iedere dag doet de temperatuur een klein stapje terug.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn