Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

14 december 2021 door Jannes Wiersema

Grijs en vanuit het noorden af en toe (mot)regen.

Afgelopen nacht is een storing via het noordwesten het land ingetrokken en deze schuift vandaag geleidelijk verder naar het zuiden. Vanochtend ligt het front vooral nog boven het noorden en midden van het land, met daar af en toe wat lichte regen of motregen, vanmiddag kan ook in het zuiden af en toe wat (mot)regen vallen. Met een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind wordt het maximaal 9 of 10 graden.

Vanavond en vannacht verandert weinig. Het blijft bewolkt en nog steeds valt af en toe wat (mot)regen. Er is niet al teveel wind en het kwik daalt naar 7 graden in Groningen en tot 10 graden in Zeeland.

Morgen blijft de bewolking overheersen en regionaal is het wat nevelig en vooral in de ochtend valt nog steeds af en toe (mot)regen. In e middag wordt het op steeds meer plaatsen droog. Vooral in het noordwesten is er dan soms ook een gaatje voor de zon.

Met name langs de noordkust gaat het in de loop van de dag iets steviger waaien, een windkracht 5, verder is de wind zwak tot matig vanuit zuidwestelijke richtingen. Het is met 9 tot 11 graden weer vrij zacht voor de tijd van het jaar, met de hoogste temperaturen in het zuidwesten van het land.

Donderdag en vrijdag blijft het grotendeels grijs en soms miezert het wat. Lokaal weet de zon soms ook even door te breken, maar de bewolking overheerst. De temperatuur blijft overdag tussen 8 en 10 graden uitkomen, in de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Ook de dagen daarna is het rustig en overwegend droog weer. Bewolking blijft de overhand houden en af en toe is er een gaatje voor de zon. Wel doet de temperatuur vanaf het weekend vrijwel iedere dag een klein stapje terug.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn