Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

05 januari 2022 door Jannes Wiersema

Winterse buien

Met een straffe noordwestelijke wind worden vandaag buien vanaf de Noordzee bij ons aangevoerd. Langs de noordwestkust kan de wind vanochtend zelfs even stormachtig zijn, windkracht 8, met soms forse windvlagen tot 90 kilometer per uur. De aangevoerde lucht is vrij koud en enkele buien kunnen dan ook gepaard gaan met hagel of landinwaarts met wat natte sneeuw. Tussendoor is er soms wat ruimte voor de zon.

Vanmiddag draait de wind iets meer naar het westen en neemt dan ook geleidelijk af in kracht, aan de kust soms nog een windkracht 6. Het kwik gaat dan nog iets omhoog naar 4 graden in Limburg en 8 graden langs de noordwestkust. Er blijven enkele (winterse) buien vallen, al wordt het in het noorden wel steeds droger en is er daar wat meer ruimte voor zon.

Vanavond trekken de buien naar het zuidoosten weg en vannacht is het overal droog. Het klaart breed op en de wind neemt steeds verder af. De temperatuur daalt dan ook snel en vooral in het binnenland kan het dan een graadje vriezen.

Morgen loopt de temperatuur met een naar zuidwest draaiende wind snel weer op naar 5 tot 8 graden. De zon laat zich geregeld zien, al neemt in de loop van de dag vanuit het westen de bewolking wel weer toe. Het blijft tot de avond nog droog.

Morgenavond trekt vanuit het westen een storing over het land en valt enige tijd regen, in het binnenland soms voorafgegaan door wat natte sneeuw. De temperatuur daalt in de nacht naar vrijdag tot rond 3 graden.

Vrijdag trekt de wind vanuit het zuidwesten weer flink aan en wordt het guur. Er vallen verspreid over het land buien, soms met een winters karakter, en tussendoor is er soms een gaatje voor de zon. De temperatuur stijgt ’s middags naar 4 a 5 graden in het binnenland en tot maximaal 7 graden aan de kust. Tijdens buien kan het echter nog iets kouder zijn.

Ook in het weekend blijft het wat kil, met overdag steeds zo’n 5 tot 8 graden en een stevige wind. Zaterdag is het regenachtig, zondag is er meer zon en vallen enkele losse buien.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn