Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

14 januari 2022 door Jannes Wiersema

Alweer een grijze dag.

Vandaag beginnen we met mist, nevel en lage bewolking. Vooral in het zuiden en zuidoosten van het land kan de mist weer hardnekkig blijken. Er is dan ook niet veel ruimte voor de zon, al lijkt er in de ochtend nog wel af en toe een gaatje in het wolkendek te komen aan de westkant van het land. In de middag neemt de bewolking overal weer toe. Het blijft wel droog en het wordt 5 tot 8 graden, met de hoogste temperaturen aan de kust.

In de nacht naar zaterdag kan er uit die dikke wolken ook een drupje regen naar beneden komen. Hetzelfde geldt voor zaterdag overdag. Het hogedrukgebied is dan wat opgeschoven, maar daardoor schuift juist meer bewolking het land binnen. In de middag kan de zon nog even doorbreken, met name in het zuiden, maar het is met 3 tot 6 graden waterkoud.

Zondag trekt de zuidwestenwind iets aan en komen de temperaturen weer wat boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar uit, met een graad of 8. Het is nog steeds bewolkt en er komt een zwak front over, dat een beetje regen kan opleveren. In de middag klaart het weer op en breekt de zon nu en dan door.

Na het weekend ligt het volgende hogedrukgebied alweer voor ons klaar en lijken we opnieuw een paar dagen rustig, overwegend droog weer te krijgen. Er is ook eventjes wat meer ruimte voor de zon, vooral op maandag en dinsdag. Maandag wordt het ook wat zachter met zo’n 9 graden, daarna blijven de temperaturen schommelen rond 7 graden.

Later in de week stijgt de kans op een beetje neerslag wat, maar verder verandert er voorlopig weinig. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn