Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

19 januari 2022 door Jannes Wiersema

Veel bewolking in de loop vd middag een beetje regen.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en een bandje met lichte regen trekt van noordwest naar zuidoost. De wind draait achter het front naar het noordwesten en wordt het matig tot aan de kust soms krachtig, windkracht 3 tot 6. De middagtemperatuur stijgt tot rond 4 graden in Zuid-Limburg en tot 8 graden langs de westkust. Tegen het einde van de middag breekt in het Waddengebied nog af en toe de zon door.

Vanavond wordt het overal droog en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Met nog steeds een stevige noordwestelijke wind worden vanaf de Noordzee ook een paar losse buien aangevoerd, mogelijk met hagel of een vlok natte sneeuw. De temperatuur daalt landinwaarts tot rond het vriespunt, aan de kust is het met een graad of 3 minder koud.

Morgen krijgt de zon geregeld de ruimte, afgewisseld met nog steeds ook wolkenvelden. Er vallen een paar buien, soms met hagel of wat natte sneeuw. De maximumtemperaturen komen uit tussen 4 en 6 graden. Tijdens buien kan het nog iets kouder zijn, en met een matige tot aan zee soms harde noordwestenwind, 4 tot 7 Beaufort, kan het behoorlijk guur aanvoelen.

In de nacht naar vrijdag gaat het landinwaarts licht vriezen. Op de koudste plekken kan het -3 graden worden. Lokaal kan het wat gladheid opleveren. Aan de kust blijft het kwik veelal boven nul, rond 4 graden.

Vrijdag trekt vervolgens een warmtefront over het land, waarna de temperaturen weer iets hoger uitkomen. De temperaturen komen alweer terug op een niveau van 7 a 8 graden. De bewolking krijgt weer de overhand en af en toe valt er wat regen of motregen.

In het weekend komt er weer een hogedrukgebied boven onze omgeving te liggen en wordt het wederom rustig winterweer. Met een westelijke stroming is het dan weer grotendeels bewolkt en vooral in de nachten en ochtenden is er kans op nevel en mist. Er staat weinig wind en de temperaturen komen ’s middags uit rond 7 graden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn