Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

22 januari 2022 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkte dagen.

Bewolking blijft overheersen en valt vooral in het noordoosten of oosten valt af en toe wat lichte regen of motregen. In het zuiden komen een paar opklaringen voor en daar koelt het af tot een graad of 2, in de rest van het land wordt het niet kouder dan 5 graden.

Vanmorgen is het overwegend bewolkt, maar vrijwel overal droog, alleen in het oosten kan een spatje (mot)regen vallen. Tegen het eind van de ochtend kan, vooral in het westen, de zon af en toe doorbreken.

Vanmiddag blijft het overwegend bewolkt en neemt de kans op een beetje neerslag toe. De wind is daarbij zwak tot matig vanuit het noordwesten tot westen. Het kwik stijgt tot 6 graden in Limburg en tot 8 graden op de plekken waar de zon weet door te breken.

Ook in de avond kan er een enkel buitje voorkomen. In de nacht naar zondag blijft de temperatuur door de aanwezige bewolking ruimschoots boven het vriespunt.

Morgen draait de wind meer naar het westen tot zuidwesten, 2 tot 4 Beaufort, en wordt het een graadje warmer, met 7 tot 9 graden. Door de vele bewolking blijft de temperatuur in de nachten ook ruimschoots boven nul. In de nacht naar maandag kan er hier en daar mist ontstaan en in het binnenland daalt de temperatuur tot iets boven het vriespunt..

Maandag begint de ochtend op veel plekken dus grijs met mist, nevel een laaghangende bewolking, en op veel plekken kan de grijzigheid hardnekkig zijn. In de middag kan de zon af en toe doorbreken, de meeste zon is voor het uiterste zuiden van het land. De maximumtemperatuur ligt rond een graad of 7. De westelijke wind is meest zwak van kracht.

Op dinsdag blijft het overwegend grijs en kan lokaal wat lichte (mot)regen vallen, maar veel stelt het allemaal niet voor. De temperatuur ligt opnieuw rond een graad of 7.

Woensdag verandert er weinig, al trekt de wind wel iets aan. Woensdagavond laat en vooral donderdag valt van tijd tot tijd regen. Daarbij staat er een stevige wind, tot hard (windkracht 7) in de kustgebieden. De maxima liggen dan met 7-9 graden een fractie hoger dan voorgaande dagen.

De dagen daarna neemt de onzekerheid toe. Er is een kans op het terugkeren van het rustige, grijze weer, maar er is ook een kans dat het wisselvallige patroon van de donderdag zich doorzet. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn