Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

26 januari 2022 door Jannes Wiersema

Geleidelijk verandering

Vanaf vandaag komt er geleidelijk verandering in het rustige en vaak grijze weertype waar we de laatste tijd veel mee te maken hadden.

Vandaag is het nog wel bewolkt en vanochtend is het op veel plaatsen nevelig. Heel lokaal valt een spatje regen, maar de meeste plaatsen houden het droog. Vooral vanmiddag kan de zon zich soms even kortstondig laten zien; de meeste kans daarop in het zuidwesten en westen van het land. Op nadering van een koufront vanuit het westen neemt de wind in de loop van de dag iets toe en draait naar het zuidwesten, 2 tot op de Waddeneilanden later 5 Beaufort. Het wordt 3 graden in Limburg tot 7 graden aan de kust.

Vanavond trekt de zuidwestelijke wind verder aan en zijn er in het noordwesten nog een paar opklaringen. Gedurende de nacht neemt ook daar de bewolking weer toe en trekt vanuit het noorden een storing het land in. Langs de noordkust valt tegen de ochtend al af en toe wat regen, in de rest van het land blijft het nog zo goed als droog. Onder de bewolking daalt de temperatuur amper.

Morgen trekt het koufront gedurende de ochtenduren van noord naar zuid over het land en valt enige tijd wat regen. Ook trekt de zuidwesten- tot westenwind flink aan, naar krachtig tot hard langs de noordkust, 6-7 Beaufort. In de middag wordt het overwegend droog en breekt vanuit het noorden de zon af en toe door. Het blijft nog wel stevig waaien en het wordt 7 tot 9 graden.

Vrijdag draait de wind wat meer naar het westen tot noordwesten en wordt het wederom een graad of 8. Het is zo goed als droog en af en toe komt de zon er even bij.

In het weekend wordt het wisselvalliger. Zaterdag overheerst de bewolking en valt enige tijd wat regen of motregen, maar in de middag wordt het droog en breekt nog af en toe de zon even door. Het waait stevig, aan de kust 6 tot soms 7 Beaufort, en het kwik stijgt alweer tot in de dubbele cijfers, rond 11 graden. Zondag laat de zon zich vooral in de ochtend af en toe zien, maar het waait nog steeds stevig. In de middag neemt de wind af, maar raakt het bewolkt. Het blijft zo goed als droog en het wordt 7 tot 9 graden.

Na het weekend lijkt het op basis van de huidige weerberekeningen iets kouder te worden en kunnen voornamelijk maandag en dinsdag enkele (winterse) buien vallen. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn