Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

02 februari 2022 door Jannes Wiersema

Vooral vanmiddag wat (mot)regen.

De wind is vandaag eindelijk niet meer zo aanwezig. De westelijke wind is nog overwegend matig en aan de kust soms (vrij) krachtig, 3 tot 6 Beaufort. Hiermee wordt relatief milde lucht aangevoerd en de temperaturen stijgen dan ook geleidelijk van een graad of 7 in de vroege ochtend tot 9 à 10 graden vanmiddag. Het is daarbij een groot deel van de dag bewolkt en vooral vanmiddag is het wolkendek dik genoeg om een beetje lichte regen of motregen los te laten. Af en toe breekt de bewolking wat en zien we een glimp van de zon.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt, maar de (mot)regen trekt noordoostwaarts. Vanuit het zuidwesten wordt het dus op steeds meer plaatsen droog. De wind draait naar zuidwest, is zwak tot matig, 2-4 Bft, en het wordt niet kouder dan 6 graden in Groningen tot 8 graden langs de zuidwestkust.

Morgen blijft bewolking overheersen en valt ’s ochtends vooral in de noordoosthoek van het land nog korte tijd wat regen of motregen. In de rest van het land is het droog en vooral in het westen is er ’s middags soms ook een gaatje voor de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en de middagtemperatuur komt uit tussen 8 en 10 graden. Morgenavond trekt de wind geleidelijk weer iets aan op nadering van een actief koufront.

Vrijdag trekt een koufront van noordwest naar zuidoost over het land. Het is dan ook bewolkt en regenachtig, alleen in het uiterste zuidoosten begint de dag nog zo goed als droog. Soms kan het even stevig doorregenen. Gedurende de middag begint het vanuit het noordwesten een beetje op te klaren, maar er blijven ook dan nog wel een paar buien vallen, mogelijk ook met hagel. Met een straffe westelijke wind wordt het 6 tot 9 graden.

Het weekend is er eentje met twee gezichten. Zaterdag is het overwegend droog en is er vooral in de ochtend ook wat ruimte voor de zon. De naar zuidwest gedraaide wind trekt later op de dag weer iets aan en het wordt een graad of 8. Zondag passeert wederom een storing en valt opnieuw regen of motregen. Met een stevige zuidwester wordt het 9 tot 11 graden.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig, maar niet koud, met gemiddeld een graad of 10.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn