Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

10 februari 2022 door Jannes Wiersema

Vandaag eerst regenachtig.

Vanochtend vroeg is het nog altijd bewolkt en regenachtig. Een langgerekt front met veel bewolking en voornamelijk lichte regen blijft bijna de hele dag over ons land slepen. De regen trekt heel langzaam naar Duitsland weg; in het zuidoosten van het land is het nog tot in de avond regenachtig. In het noorden wordt het in de loop van de ochtend al droog en later in de middag breekt in het noordwestelijk kustgebied en ook langs de westkust de zon nog even door. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. De temperatuur valt wat lager uit achter het koufront met 6 tot maximaal 8 graden.

Vanavond klaart het overal op en in de koude lucht daalt de temperatuur snel. In het zuidoosten kan het tot ongeveer 2 graden afkoelen. In het noorden van het land komt een klein lagedrukbiedje dichtbij, en komende nacht zou het daar nog even flink kunnen gaan waaien, mogelijk hard tot stromachtig uit het noordwesten met windvlagen tot 90 kilometer per uur. De winterse buien die erbij horen, kunnen een groter deel van het land bereiken.

Morgen profiteren we nog ruimschoots van de opklaringen die zijn binnengeschoven. Het wordt een prachtige winterdag met in het hele land veel zon. Sporadisch drijven er wat wolken voorbij. De wind neemt overal af, het waait zwak tot matig vanuit het noordwesten. Het wordt 6 tot 8 graden, met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land en langs de kust.

In de avond en nacht naar zaterdag blijft het redelijk helder en gaat het op grote schaal licht vriezen, lokaal zou het tot matige vorst kunnen komen (-5 graden).

Het weekend komt weer met flinke verschillen. Op zaterdag is er eerst nog wat ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag neemt bewolking het over. Het blijft nog wel droog bij een graad of 7. Een aantrekkende zuidenwind maakt het koud voor het gevoel.

Zondag is een bewolkte dag. In de ochtend trekken eerst een paar buien over. Dan is het waarschijnlijk een tijdje droog, maar al snel volgt een nieuwe storing die weer een heleboel regen kan gaan opleveren. Met name in de avond en nacht naar maandag kan het behoorlijk gieten. Het wordt opnieuw een graad of 8, in het zuiden mogelijk 10.

Maandag regent het vervolgens nog een tijdje door, pas in de middag wordt het weer droger en breekt de zon tussen de buien af en toe door. Het waait stevig en de temperaturen schommelen rond 8 of 9 graden.

Daarna blijft het een komen en gaan van storingen. Vrijwel dagelijks valt regen en regelmatig zit daar echt een flinke plens water bij. Ook waait het af en toe stevig. De temperaturen lopen daarbij voorzichtig wat op en komen vaak in de dubbele cijfers uit..

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn