Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

19 februari 2022 door Jannes Wiersema

Eunice heeft ons land verlaten.

Eunice heeft ons land verlaten, maar het blijft onstuimig. Na een ochtend met wat zon en eerst nog een lokale bui, neemt vanmiddag de bewolking weer toe en gaat het regenen. De wind kan aan de zuidwestkust weer sterk toenemen. Het wordt maximaal 9 graden. Morgen verloopt bewolk en kletsnat. Pas later in de nieuwe week knapt het wat op.

Na een zeer onstuimige nacht heeft Eunice ons land verlaten. Vanochtend trekken de laatste buien naar het noordoosten weg en klaart het even mooi op. In de kustgebieden waait het nog hard met een windkracht 7, maar de zware windstoten verdwijnen geleidelijk.

Vanmiddag neemt de bewolking snel toe en later in de middag gaat het door de volgende storing alweer regenen. In het noordoosten blijft het tot de avond droog. De zuidwestelijke wind doet het in de ochtend even rustig aan, maar trekt ’s middags alweer aan naar vrij krachtig in het binnenland en stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. Mogelijk wordt opnieuw even storm aangetikt in het zuidwesten. Verder komen opnieuw zware windstoten voor. Met 7 tot 9 graden is het iets koeler dan voorgaande dagen.

Vanavond blijft het af en toe regenen, vannacht is het even droog. De wind neemt in de nacht weer wat in kracht af. Het koelt af tot een graad of 5.

Morgen ligt een storing de hele dag boven ons hoofd. Daardoor is het bewolkt en valt veel regen, op grote schaal zo’n 20 tot mogelijk ruim 30 mm. Opnieuw waait er een stevige zuidwestenwind, aan zee stormachtig en komen zware windstoten voor, met snelheden tot 90 kilometer per uur. Met 10 tot 12 graden is het weer wat zachter.

Maandag wordt een onstuimige dag met een stormachtige noordwestenwind aan de kust en kans op zware windstoten. Er trekken winterse buien over het land met hagel en een vlok natte sneeuw, maar tussendoor schijnt ook de zon. Het wordt 7 tot 10 graden. Tijdens buien is het koud en guur.

Ook dinsdag verloopt bewolkt en regenachtig. Ook dan waait er een stevige zuidwesten- en later noordwestenwind. Het wordt 9 tot 11 graden.

Vanaf woensdag lijkt het eindelijk wat op te gaan knappen. De droge perioden overheersen en we gaan de zon vaker zien richting het carnavalsweekend. Alleen donderdag brengt een storing weer wat regen, maar dit zijn geen hele grote hoeveelheden meer. Tijdens opklaringen stijgt later in de week de kans op een graadje vorst in de nachten. Overdag kan het dan juist lenteachtig aandoen met temperaturen in de dubbele cijfers.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn