Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

27 februari 2022 door Jannes Wiersema

Nog twee stralend zonnige dagen

Vanochtend schijnt de zon overal. Na een koude start loopt de temperatuur snel op. De zuidoostenwind is matig van kracht.

Vanmiddag blijft het in heel het land zonovergoten weer. Zelfs een paar kleine stapelwolkjes krijgen we waarschijnlijk niet te zien. De temperatuur loopt op naar 8 tot 10 graden en uit de wind is het dan prima vertoeven.

Vanavond en vannacht blijft het helder en koelt het met een zwakke tot matige wind af naar +1 graad direct aan zee tot lokaal -4 graden landinwaarts.

Morgen blijft het nog lange tijd stralend zonnig voorjaarsweer. Pas in de loop van de middag verschijnt vanuit het westen wat hoge sluierbewolking, maar daar heeft de zon weinig last van. De zuid- tot zuidoostenwind is matig van kracht en de temperatuur loopt na een koude start op naar 8 graden in het noorden tot 11 graden in het zuiden.

Dinsdag sleept een storing over ons land, maar veel stelt het niet voor. Vooral in het westen valt af en toe wat lichte regen, maar in het oosten is de zon ook nog af en toe te zien. Met maar weinig wind wordt het maximaal 7 tot 9 graden.

Woensdag trekt de storing naar het zuiden weg en wordt het vanuit het noorden weer zonnig. Op de Wadden wordt het mogelijk weer een stralend zonnige dag, in het zuiden kan het tot de middag duren voordat het weer (helemaal) opklaart. Met een matige oostenwind en maximaal 8 tot 10 graden is het aangenaam voorjaarsweer.

Ook de dagen daarna blijft het rustig en droog voorjaarsweer. De nachten worden weer wat kouder met lichte vorst, maar overdag loopt de temperatuur telkens op naar zo’n 10 graden. De wind houdt zich rustig en de zon is vaak van de partij.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn