Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

28 februari 2022 door Jannes Wiersema

Nog een keer genieten van de zon.

Een hogedrukgebied boven de Baltische Staten zorgt voor rustig en zonnig winterweer. Vandaag krijgt het westen wat sluierbewolking, elders blijft het zonnig bij een graad of 10. Morgen trekt een zwakke storing over het land en dat gaat gepaard met meer bewolking en wat regen. Woensdag en donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. De nachten blijven voorlopig fris.

Vanochtend begint de dag opnieuw fris en vriest het op veel plaatsen. De zuidoostelijke wind is meest zwak en onder invloed van de zon, die overal volop schijnt, loopt de temperatuur snel op.

Vanmiddag schijnt de zon opnieuw volop. De temperatuur loopt op naar 8 graden op de Wadden en 11 graden in het zuiden van het land. De zuidoostelijke wind is op de meeste plekken matig van krachtig. In de loop van de middag loopt vanuit het westen wat bewolking binnen, maar aanvankelijk schijnt de zon hier nog doorheen.

Vanavond breidt de bewolking verder uit en komende nacht raakt het uiteindelijk overal bewolkt. In het oosten is het eerst nog een poos helder en daar zou de temperatuur lokaal nog tot iets onder het vriespunt kunnen dalen.

Dinsdag sleept een storing over ons land, maar veel stelt het niet voor. Vooral in het westen en noorden valt af en toe wat lichte regen, maar in het oosten is de zon ook nog af en toe te zien. Met maar weinig wind wordt het maximaal 7 tot 9 graden.

Woensdag trekt de storing naar het zuiden weg en wordt het vanuit het noorden weer zonnig. Op de Wadden wordt het mogelijk weer een stralend zonnige dag, in het zuiden kan het de hele dag bewolkt blijven. Met een matige oostenwind en maximaal 8 tot 10 graden is het op de plekken waar de zon schijnt aangenaam voorjaarsweer.

De dagen daarna neemt de onzekerheid flink toe, omdat we aan de rand van een lagedrukgebied en een hogedrukgebied komen te liggen. De donderdag lijkt nog redelijk droog te verlopen, maar vooral vrijdag is er kans op neerslag.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn