Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

05 maart 2022 door Jannes Wiersema

Nog een zonnige dag, morgen ook wat wolken.

Het is helder en op de meeste plekken vriest het licht, tot lokaal -5 graden in het zuidoosten. Alleen op de Wadden en de Zeeuwse eilanden ligt het kwik iets boven nul.

Vanochtend is het vanaf zonsopkomst wederom stralend zonnig weer. De temperatuur loopt snel op en de wind is zwak tot matig uit het oost- tot zuidoosten.

Vanmiddag blijft de zon volop schijnen, al kunnen vooral in het (noord)oosten een paar onschuldige stapelwolkjes ontstaan. De temperatuur komt iets lager uit dan gisteren met 6 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuiden.

Vanavond lossen eventuele wolken snel op en wordt het overal helder, maar vannacht trekken opnieuw wat wolkenvelden het noorden van het land binnen. De wind draait naar het noordoosten en de temperatuur daalt naar +2 graden aan zee tot -2 graden in het oosten.

Morgen zijn – in tegenstelling tot de afgelopen dagen – verspreid over het land wolkenvelden aanwezig. Tussendoor schijnt de zon regelmatig en in de loop van de middag klaart het steeds verder op. Het blijft zo goed als droog en de noordoostenwind is overwegend matig van kracht. Het wordt maximaal 5 tot 7 graden.

Maandag begint de dag opnieuw koud met op veel plekken lichte vorst. In de ochtend is het lokaal nog even grijs met mist, nevel of wat laaghangende bewolking. In de loop van de ochtend lost de bewolking echter vrij snel op en in de middag is het op veel plaatsen opnieuw zonnig. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig van kracht en de temperaturen lopen op naar zo’n 9 graden.

De dagen daarna is het opnieuw zonovergoten voorjaarsweer. Het blijft droog en er is vrijwel geen wolkje te zien. In de nachten is het koud met enkele graden vorst, overdag loopt de temperatuur op naar 7 tot 9 graden. De wind draait naar het zuidoosten en neemt iedere dag steeds wat in kracht toe, waardoor het af en toe wat schraal kan aanvoelen. Later in de week lijken de temperaturen met een zuidelijke wind verder op te lopen, tot in de dubbele cijfers.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn