Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

08 maart 2022 door Jannes Wiersema

Zon en weer een graadje warmer.

Het rustige en zonnige voorjaarsweer blijft voorlopig aanhouden. De zon speelt duidelijk de hoofdrol, al trekken er soms ook wel wat wolkenvelden voorbij, en de temperaturen gaan bijna dagelijks een graadje omhoog. In de loop van volgende week zijn alweer temperaturen mogelijk van 15 graden of meer.

Vandaag is het ook stralend weer. De dag begint wel fris, met op veel plaatsen lichte vorst. Op de koudste plekken in het binnenland ligt de temperatuur op -4 graden, maar met de zon er meteen bij loopt het kwik snel op. De wind draait bovendien van het oosten iets meer naar het zuidoosten en daarmee komt er iets zachtere lucht onze kant op. In een groot deel van het land zien we vanmiddag dan ook dubbele cijfers, 10 of 11 graden, alleen in het Waddengebied wordt het een graad of 9. De wind is wel weer iets meer aanwezig dan de afgelopen dagen, veelal matig en aan de kust soms vrij krachtig uit het zuidoosten, waardoor het in de wind wel wat frisser aanvoelt.

Vanavond en vannacht blijft het helder, maar met nog steeds wat wind wordt het iets minder koud dan de voorgaande nachten. Landinwaarts vriest het nog 1 a 2 graden, aan de kust blijft het kwik 1 of 2 graden boven het vriespunt.

Morgen draait de wind nog iets verder naar het zuidoosten tot zuiden en stroomt weer een fractie zachtere lucht ons land in. Met wederom volop zonneschijn wordt het dan alweer 10 graden langs de noordkust tot 14 graden in de zuidelijke provincies. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur bijna nergens meer tot onder het vriespunt.

Ook de donderdag start meteen weer met zonneschijn, maar in de loop van de dag schuift er een zwak front over het land. Er is dan eventjes wat meer bewolking aanwezig, maar het blijft droog en de zon komt er ook nog regelmatig tussendoor. Met een matige zuidelijke wind stijgt het kwik dan op grote schaal tot lenteachtige temperaturen, 14 tot 16 graden.

De dagen daarna blijft het vrij zonnig en is het zacht. In de nachten blijft de temperatuur boven nul en overdag wordt het gemiddeld zo’n 11 tot 15 graden, regionaal kan het nog iets warmer worden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn