Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

25 maart 2022 door Jannes Wiersema

De zon weet van geen wijken.

Vanochtend vroeg is het op de koudste plekken rond het vriespunt. Vooral in het noordoosten kan de dag ook met wat mist en/of laaghangende bewolking starten, maar de zon gaat daar al snel weer korte metten mee maken. Want ook vandaag wordt weer een ronduit zonovergoten dag. De wind is zwak tot matig en komt uit het noorden, waardoor de temperaturen in de noordelijke provincies en aan de kust wat lager uitkomen. In het zuidoosten van het land wordt het een graad of 18, in het Waddengebied moet men het doen met een graad of 13.

Dan volgen weer een rustige, heldere avond en nacht. De temperaturen lijken overal boven nul te blijven, al scheelt het niet veel. Er is in het noordoosten op nieuw kans op een mistbank.

In het weekend zien we iets meer wolkenvelden langstrekken, maar nog altijd heeft de zon veruit de overhand. Op zaterdag heeft vooral het noorden met wat bewolking te maken, waardoor hier de temperaturen weer een beetje achterblijven. Het wordt daar rond de 13 graden, terwijl het in het zuiden van het land nog een keer 18 graden wordt. Zondag doet de temperatuur in het hele land een stapje terug, met van noord naar zuid 10 tot 15 graden. Maar wel is het daarbij nog steeds heel zonnig.

Na het weekend lijkt het weer langzaam een ander pad in te slaan. Op maandag trekken vooral in de noordelijke helft geregeld wolkenvelden over, het zuiden krijgt daar nog niet veel van mee. De temperaturen verschillen nogal tussen noord en zuid: op de Wadden is het dan nog maar een graad of 8, terwijl Limburg bijna tien graden hoger zit met een aangename 17 graden.

Vanaf dinsdag zien we overal meer bewolking langskomen, de zon krijgt het moeilijker en de temperaturen gaan overal gevoelig omlaag: het wordt dagelijks ‘slechts’ om en nabij 11 graden. Ook gaat het in de loop van de week iets meer waaien en nemen de neerslakansen toe. Het ziet er ook naar uit dat er weer een lokale winterse bui naar beneden kan komen, met hagel of natte sneeuw. Toch is er elke dag ook nog geregeld ruimte voor de zon. 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn