Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

01 april 2022 door Jannes Wiersema

Sneeuw trekt naar het zuiden weg

Vandaag trekt het sneeuwgebied langzaam zuidwaarts en wordt het in het noorden droog. Het midden en zuiden van het land worden in de loop van de ochtend ook geleidelijk droog, alleen in de hoek van Limburg blijft het nog iets langer sneeuwen. Op veel plaatsen blijft het grijs, al kan vooral in het noorden en westen later vanmiddag ook de zon even doorbreken.

De noordoostelijke wind is eerst nog stevig, aan de kust nog een windkracht 6 tot 7, maar neemt in de loop van de middag geleidelijk af. De middagtemperatuur varieert tussen 3 graden in Limburg tot 7 graden in het Waddengebied.

Vanavond en vannacht kan in de Limburgse Heuvels nog een enkele vlok sneeuw vallen, verder is het droog en vooral in het noorden en westen komen ook opklaringen voor. De wind houdt zich rustig en daardoor koelt het flink af. Het gaat op grote schaal licht vriezen, plaatselijk tot -3 graden.

Morgen trekken de meeste wolken in de loop van de ochtend weg en dan is er flink wat ruimte voor de zon, alleen in het zuidoosten en oosten blijft ook nog wat bewolking hangen. Het is droog en met weinig wind wordt dan een graad of 8. In de nacht naar zondag is het vrij helder en met nauwelijks wind koelt het dan sterk af. Het gaat licht tot matig vriezen.

Zondag is het koud, maar wel met meteen ruimte voor de zon. Later op de dag trekken er vanuit het noorden ook wat wolkenvelden het land in en valt her en der een bui. Ook hier kan nog een winterse bui tussen zitten. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten tot westen, maar het blijft aan de frisse kant met maxima tussen 7 en 10 graden.

Na het weekend lijkt het wisselvalliger te worden. Maandag is de wind naar het zuidwesten gedraaid en dient een nieuwe storing zich aan. Eerst valt regen (of wat natte sneeuw) in het noorden, maar geleidelijk breidt dit neerslaggebied zich uit over het hele land en vooral in de avond kan het aardig doorregenen. De zon zien we nauwelijks en het wordt een graad of 8.

De dagen daarna krabbelen de temperaturen heel langzaam iets op, en ook in de nachten is het wat minder koud. Wel is er veel bewolking en is dagelijks kans op wat nattigheid. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn