Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

20 april 2022 door Jannes Wiersema

Opnieuw zonnig, maar een fractie minder warm

Onder invloed van een hogedrukgebied blijft het rustige en stralende voorjaarsweer voorlopig aanhouden. De zon schijnt dagelijks uitbundig, al is er vooral vrijdag en zondag ook wat bewolking aanwezig.

Vanochtend starten we fris, met landinwaarts vroeg temperaturen van rond 3 graden, maar de zon schijnt daarbij meteen volop. Af en toe trekken wat dunne sluierwolken over het land, maar daar heeft de zon weinig last van. De temperatuur loopt snel op.

Vanmiddag ontstaan er ook een paar stapelwolken, die lokaal een beetje uitsmeren en de zon af en toe onderscheppen, maar het zonnige weer heeft nog duidelijk de overhand. Met een iets aantrekkende noordoosten- tot oostenwind, aan zee soms 5 Beaufort, wordt een fractie minder warme lucht aangevoerd, maar daarmee wordt het alsnog 16 tot 18 graden. Alleen in het Waddengebied ligt het kwik nog iets lager en wordt het 13 tot 15 graden.

Vanavond en vannacht neemt de wind iets af en het blijft vrij helder. De temperatuur daalt tot 3 of 4 graden in Limburg en tot 7 graden direct aan zee.

Morgen verandert er in eerste instantie weinig. Het is wederom zonnig, met af en toe een paar dunne sluierwolken of een enkele stapelwolk, en het wordt 14 tot 18 graden. De wind blijft vanuit de noordoosthoek waaien en is matig tot aan de kust soms vrij krachtig, 3-5 Bft. In de middag trekken er wat wolkenvelden over het oosten en noordoosten van het land en daar zou morgenavond laat heel lokaal een spatje regen uit kunnen vallen. Het merendeel van het land houdt het echter droog.

Vrijdag schuiven die wolkenvelden verder het land in, maar meer dan een spatje valt er niet. De middagtemperaturen stijgen wederom naar 14 tot 18 graden, maar door de aantrekkende oosten- tot noordoostenwind en met iets minder zonneschijn voelt het wel wat frisser aan. Aan de kust kan de wind soms even krachtig worden, 6 Beaufort.

Zaterdag is de bewolking het land alweer uit en is er volop ruimte voor de zon. Met nog steeds een stevige noordoostenwind warmt het dan weer op naar 16 tot 21 graden. Zondag is er naast veel zonneschijn ook weer wat bewolking aanwezig, maar meer dan een spatje lijkt er niet te gaan vallen. Wel komt de temperatuur iets lager uit, tussen 12 en 15 graden. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn