Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

21 april 2022 door Jannes Wiersema

Eerst zonnig, later toenemende bewolking.

Onder invloed van een hogedrukgebied blijft het rustige en vrij zonnige voorjaarsweer voorlopig aanhouden. Vandaag is er eerst veel zon, later neemt vanuit het oosten de bewolking toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het wordt 13 tot 19 graden. Vrijdag en in het weekend is er een mix van zon en wolken en het waait flink. Zaterdag wordt de warmste dag met 20 graden.

Vanochtend is het zonnig, met af en toe een paar dunne sluierwolken, vooral in het oosten. De noordoostenwind trekt flink aan en het warmt snel op richting 15 graden.

Vanmiddag trekken wat dikkere wolkenvelden vanuit het oosten en noordoosten het land in en daar zou in de avond laat heel lokaal een spatje regen uit kunnen vallen. Het merendeel van het land houdt het echter droog en in de westelijke helft blijft ook in de middag de zon flink schijnen. De oostelijke tot noordoostelijke wind is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. In het Waddengebied zou eventjes windkracht 6 kunnen worden aangetikt. Het wordt maximaal 13 graden op de Waddeneilanden, 17 graden in het midden van het land en 18 tot lokaal 19 graden in de duinen van Zuid-Holland en in Zeeuws-Vlaanderen.

Vanavond en vannacht trekken soms wat dikkere wolkenvelden over het land. Een spat regen is niet uitgesloten. De noordoostenwind neemt in kracht af en het wordt niet koud met minima tussen 7 en 10 graden.

Morgen is het best vriendelijk weer met een mix van zon en wolkenvelden. Een enkel spetterbuitje is niet uitgesloten, maar de meeste plaatsen houden het droog. De middagtemperaturen liggen tussen 13 graden op de Wadden en 18 graden in het zuiden van het land. Door de aantrekkende oosten- tot noordoostenwind en met iets minder zonneschijn voelt het wel wat frisser aan. Aan de kust kan de wind soms even krachtig worden, 6 Beaufort. In het binnenland waait een windkracht 3 tot 5.

Zaterdag is de bewolking het land alweer uit en is er volop ruimte voor de zon. Het zuiden houdt wel te maken met sluierbewolking. De wind wordt oostelijk en trekt nog wat verder aan tot een windkracht 6 aan zee en windkracht 4 tot 5 in het binnenland. Wel wordt warme lucht aangevoerd, de maxima liggen tussen 18 graden in het oosten en noorden tot 21 graden in Brabant, Zeeuws-Vlaanderen en de kustregio van Zuid-Holland. Ook op de stranden is het dus warm. Op de Wadden is het een graad of 15 en maakt de wind het onaangenaam.

Zondag is er naast veel zonneschijn ook weer wat bewolking aanwezig, vooral later op de dag. In het zuiden en met name zuidoosten zou een beetje regen kunnen vallen. Het wordt wel wat minder warm, van noord naar zuid 12 tot 17 graden.

Na het weekend draait de wind mogelijk naar het noorden. Als dat gebeurt wordt het gevoelig frisser met maxima tussen 10 en 15 graden. Ook komt er dan meer bewolking ons land binnen en zou een beetje regen kunnen vallen. Een ander scenario, met een wat kleiner kans van slagen, houdt de wind meer in de noordoosthoek. Dan blijft het warmer met temperaturen boven 15 graden en is de zon vaker te zien. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn