Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

22 april 2022 door Jannes Wiersema

Flinke zonnige perioden,ook wat bewolking.

De laatste wolkenvelden uit de nacht trekken vanochtend al snel het land weer uit en dan is het bijna overal meteen weer zonnig. Vooral in het zuiden en deels midden van het land komt in de loop van de ochtend weer wat bewolking vanuit Duitsland opzetten en daar ontstaan ook wat stapelwolken.

Vanmiddag is de meeste zonneschijn nog voor het noorden en deels oosten van het land. Later vanmiddag trekken vanuit Duitsland weer wat wolkenvelden het land in, waardoor de zon het ook daar soms iets lastiger krijgt. Heel lokaal kan een spat regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De noordoostenwind trekt gedurende de dag iets aan tot krachtig windkracht 5 of 6 aan de kust, en de middagtemperatuur komt in bijna het hele land rond 17 graden uit. Door de stevige wind zal het echter wel iets frisser aanvoelen.

Vanavond trekt de meeste bewolking weer weg en vannacht is het zo goed als helder. De noordoostenwind blijft stevig doorwaaien en daardoor blijft de minimumtemperatuur steken tussen 7 en 10 graden.

Morgen begint de dag dan ook meteen weer met volop zon, alleen in het zuiden zijn er ook hoge sluierwolken en ontstaan later op de dag ook stapelwolken. In het midden en noorden van het land schijnt ook ’s middags de zon nog uitbundig. De wind draait naar het oosten en trekt in de loop van de dag weer iets aan. In het binnenland tot windkracht 4 of 5, en aan de kust is de wind soms krachtig, 6 Beaufort. Hiermee wordt wel weer iets warmere lucht bij ons aangevoerd, waarmee het in het zuiden lokaal weer opwarmt tot 20 graden. In het noorden is het een graad of 17, alleen op de Wadden is het nog iets frisser.

Zondag schijnt de zon weer veel. In het oosten en zuidoosten van het land ontstaan in de loop van de dag wat stapelwolken, maar daar heeft de zon weinig last van en het blijft ook overal droog. Het wordt wel iets minder warm, van noord naar zuid 12 tot 17 graden.

Na het weekend draait de wind mogelijk naar het noorden. Als dat gebeurt wordt het gevoelig frisser met maxima tussen 10 en 15 graden. Ook komt er dan meer bewolking ons land binnen en zou een beetje regen kunnen vallen. Een ander scenario, met een wat kleiner kans van slagen, houdt de wind meer in de noordoosthoek. Dan blijft het warmer met temperaturen boven 15 graden en is de zon vaker te zien.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn