Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

28 april 2022 door Jannes Wiersema

 Vrij zonnige dag.

Het rustige hogedrukweer met behoorlijk wat zon, relatief weinig wind en aangename temperaturen houdt ook vandaag aan. Vanaf morgen is er wat meer bewolking en lijken vooral in het zuiden de temperaturen een stapje terug te doen.

Vandaag schijnt de zon in het hele land flink, al komt met name in het noorden nog steeds ook bewolking voor die vanmiddag in stapelwolken lijkt over te gaan. Tegen de avond drijft overal hoge sluierbewolking binnen. Het blijft droog en de noordelijk tot noordoostelijke wind is zwak tot hooguit matig. De temperatuur loopt weer wat verder op, naar 14 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden.

Vanavond en de komende nacht zijn er brede opklaringen. Wel drijft nog steeds hoge sluierbewolking over die af en toe ook wat dikker kan zijn. Het koelt opnieuw flink af, in het binnenland plaatselijk tot rond 2 of 3 graden. Verder wordt het lokaal nevelig, maar lijkt de kans op mist klein.

Morgen doet de temperatuur een stapje terug en wordt het gemiddeld zo’n 13 of 14 graden, in het zuidoosten nog wel iets hoger. Er is een afwisseling van wolkenvelden, maar ook af en toe zon en het lijkt op de meeste plaatsen droog te blijven. De noordelijke tot noordoostelijke wind trekt weer een beetje aan.

Ook in het weekend verandert er niet veel. De bewolking krijgt iets meer de overhand, maar zonloos wordt het zeker niet. Het is wel droog en het blijft met een noordelijke aanvoer wat aan de frisse kant: met opnieuw een graad of 14.

Na het weekend lijkt de wind iets meer de noordwesthoek op te zoeken, maar vooralsnog lijkt dat weinig in het weerbeeld te veranderen. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn