Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

29 april 2022 door Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking, vanmiddag meer opklaringen

Vanochtend vroeg is het in het noorden en oosten lokaal wat nevelig. In het noorden komt bovendien laaghangende bewolking voor, waardoor het daar vrij grijs is. In het (zuid)oosten kan eerst nog een waterig zonnetje schijnen. Een band met bewolking trekt van west naar oost over het land. In de tweede helft van de ochtend volgen in het westen opklaringen. In de zuidelijke helft van het land kan zeer lokaal een spatje regen vallen, maar echt nat zal het nergens worden.

Vanmiddag gaat op steeds meer plekken de zon schijnen, maar in het oosten blijft het lang bewolkt. De kustprovincies zijn juist gevoelig voor laaghangende bewolking. De temperatuur een stapje terug en het wordt 11 graden in het noorden tot 14 graden in het binnenland. In het zuiden is het lokaal nog iets warmer. Er is een afwisseling van wolkenvelden, maar ook af en toe zon en het lijkt op de meeste plaatsen droog te blijven. De noordelijke tot noordoostelijke wind trekt weer een beetje aan. Het blijft waarschijnlijk droog.

Vanavond zijn er eerst nog enkele opklaringen, maar in de loop van de avond en komende nacht neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Vooral in het noorden is kans op een buitje bij minimumtemperaturen tussen de 4 en 8 graden.

Morgen bestaat het weerbeeld uit vrij veel bewolking en tussendoor soms ook zon. er trekken wat buien over het land en de maximumtemperatuur ligt een graadje lager dan vandaag. De noordelijke wind is zwak tot matig, maar aan de kust soms ook vrij krachtig.

Zondag komt een lagedrukgebied vanuit het westen dichterbij, maar het lijkt op de meeste plekken droog te blijven. Alleen in het westen is kans op wat lichte regen. In de middag neemt de kans op zon vanuit het noorden toe. Met 11 tot 14 graden is het nog altijd fris voor de tijd van het jaar.

Na het weekend lijkt de zon iets meer tevoorschijn te komen. Verder loopt de temperatuur een paar graden op, maar warm wordt het nog niet. Daarnaast is er kans op een bui, maar over het algemeen zijn de neerslagkansen klein. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn