Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

02 mei 2022 door Jannes Wiersema

Hogedrukgebieden brengen rustig en overwegend droge koele week.

Een Atlantische hoogterug samen met hoge druk boven of ten zuidwesten van onze omgeving blijft ons weer domineren. De wind komt daardoor overwegend uit de noordoosthoek van actieve storingen kunnen ons niet/nauwelijks bereiken. Dit zorgt voor een koel en overwegend droog weerbeeld.

De dag start frisjes met vorst aan de grond en lokaal wat mist of een mistbank die door de zon snel worden weg gebrand worden, verder is er vandaag flink wat ruimte voor de zon maar in de middag ontstaan zeker landinwaarts stapelwolken maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 12 °C langs de kust tot 16 °C in het Z/Zo van de provincie. De wind is is zwak tot matig meest uit een noordelijke richting 2 – 4 Bft.

In de avond neemt de bewolking vanuit het noorden toe, met in de nacht kans op een spatje of lokaal een licht regenbuitje. Onder de bewolking wordt het dan een stuk minder koud met ca 5°C.

Dinsdag beginnen we met veel bewolking maar overwegend droog, in de middag vanuit het noorden weer af en toe de zon. De temperatuur doet weer een stapje terug naar ca 13°C. De wind uit het noorden is zwak tot matig 2 – 4 Bft.

In de avond en nacht wisselend bewolkt maar droog met een minimum temperatuur van 3°C landinwaarts. De wind is meest zwak tussen noordwest en noord 1 – 2 Bft.

Op woensdag (dodenherdenking) is er veel bewolking maar wel droog en de zon heeft een bescheiden rol. Er staat maar weinig wind uit het noordwesten tot noordoost  2 – 4 Bft, waardoor het wel frisjes blijft met 13 °C. In de avond mogelijk een beetje zon met dan 10 °C.

De nacht naar Donderdag flinke opklaringen met weinig wind uit verschillende richting en 4 °C

Donderdag (bevrijdingsdag) ziet er vooralsnog zeer zonnig uit en het blijft droog. Aan de temperatuur verandert weinig met ca 13°C. De wind is Noord en meest zwak tot matig langs de kust 1-3 Bft.

Vrijdag verlaat de wind de noordhoek en verhuisd naar het oosten tot zuidoosten waardoor met flink wat zon de temperatuur een flinke winst kan doen naar ca 18 °C.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn