Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

02 juni 2022 door Jannes Wiersema

Zonnige start, later stapelwolken maar het blijft droog.

Vandaag is het eerst vrij zonnig maar later op de dag ontstaan er stapelwolken maar het blijft droog. Er staat een meest zwakke tot matige langs de kust in de ochtend mogelijk bij vagen krachtig noordwest tot noordoostenwind.in de middag afnemend 2- 6 Bft. Het wordt ca18 graden.

In de avond en nacht is het vrij helder en er kunnen enkele mistbanken ontstaan bij een minimum temperatuur van ca 7 graden. De wind draait naar het oosten en is meest zwak 2 Bft.

Morgen zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog met een middagtemperatuur van ca 19 graden. De oost tot noordoostenwind is matig tot (vrij) krachtig 3- 6 Bft.

De avond en nacht verlopen droog met opklaringen maar ook bewolking. De wind is zwak tot matig uit het zuiden 2 – 3 Bft. De temperatuur daalt naar ca 9 graden. 

Zaterdag verloopt vrij zonnig, maar later op de dag komt er enige hoge sluierbewolking overdrijven. Het wordt ca19 graden en er staat meest een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind 3 – 5 Bft, later afnemend.

In de avond en nacht zijn er sluierbewolking maar ook opklaringen en blijft het droog bij een graad 10 graden, met opnieuw kans op mistbanken. 

Zondag, 1e Pinksterdag, is er regelmatig de zon en lijkt het overdag droog te kunnen blijven en wordt het ca 20 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het noordoosten 3 – 5 Bft.

In de avond en nacht bewolking maar droog. De wind is oost tot zuidoost en zwak 2 Bft.

Maandag, 2e Pinksterdag, veel bewolking en af en toe de zon met later in de ochtend en begin van de middag buien mogelijk met onweer, de 2de middaghelft waarschijnlijk droog. De temperatuur is ca 22 graden. De wind draait van oost naar het westen en is zwak tot matig 2- 4 Bft.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn