Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

12 juni 2022 door Jannes Wiersema

Vandaag zon en bewolking en droog.

Een hogedrukgebied nabij de Azoren heeft een rug boven Het Kanaal. Deze rug bouwt zich komende dinsdag boven onze omgeving op als hogedrukgebied en trekt vervolgens oostwaarts, Na passage van een zwak koufront bouwt zich komende donderdag boven Engeland boven Engeland een volgend hogedrukgebied op. Vrijdag en zaterdag verplaatst dit hoog zich naar Oost-Europa. Aan de westflank van dit hoog wordt dan met een zuidelijke stroming (zeer) warme lucht naar onze omgeving getransporteerd. Vervolgens trekt een actief lagedrukgebied boven de Noorse Zee naar Scandinavie. Hierdoor wordt met een noordwestelijke stroming de warme lucht uit ons land verdreven.

Vandaag is er volop zon en blijft het droog. Het wordt met ca 20 tot 22 graden een aangename dag. Er staat een zwakke tot matige en soms vrij krachtige zuidwest tot later noordwesten wind 3 – 5 Bft.

In de avond nog opklaringen in de nacht komt er meer bewolking en er is kans op een bui met een minimum temperatuur van ca 11 graden.

Morgen is er bewolking en zon met kans op een enkele bui. Het wordt met ca18 graden wat kouder dan gisteren. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind 4- 5 Bft.

In de avond en nacht opklaringen en droog met een minimum temperatuur van ca 9 graden. 

Dinsdag is het droog met geregeld de zon. Het wordt ca 19 graden en er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind 2 – 4 Bft.

In de avond en nacht zijn er opklaringen en bewolking en het blijft droog een minimum van ca 11 graden. 

Woensdag en donderdag is het droog met geregeld de zon en wordt het ca 22 graden.

Vrijdag is het droog met flink wat zon en kan de zomerse waarde van 25 graden worden gehaald.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn