Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

17 juli 2022 door Jannes Wiersema

Vandaag nog aangenaam, morgen en dinsdag heet zomerweer.

 

Vandaag is er naast bewolking ook zonnige perioden en blijft het droog. Het wordt ca 23 graden met een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richtingen 2 – 4 Bft.

In de avond en nacht opklaringen en droog met een minimum temperatuur van ca16 graden.

Morgen is het zonnig met hooguit wat sluierbewolking. Het met ca 28 graden al heel stuk warmer. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig 2- 4 Bft.

In de avond en nacht is het vrij helder en droog met een minimum temperatuur van ca 16 graden.

Dinsdag is het vrij zonnig al kan er later vanuit het zuiden wel wat Saharastof overdrijven die mogelijk de zon wat flets laat schijnen. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind 2 – 3 Bft, daarmee wordt hete lucht aangevoerd en stijgt het kwik naar ca 30 tot 34 graden. 

In de avond is het nog lang warm en zwoel, in de nacht koelt het langzaam af naar ca 23 graden, een plaknacht

Woensdag zijn er eerst nog zonnige perioden maar later toenemende bewolking gevolgd door enkele regen en onweersbuien die de hitte weer verdrijven. De wind die eerst nog zuidoost is draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig later mogelijk vrij krachtig 2 – 5 Bft. Het wordt met ca 24 – 26 graden weer wat aangenamer. 

In de avond nog kans op een bui, in de nacht overwegend droog en opklaringen met een minimum temperatuur van ca 18 graden.

Donderdag en vrijdag is het weer vrij normaal zomerweer voor onze streken en blijft het op een enkele bui na droog. Het wordt ca 21 graden op donderdag en vrijdag slechts ca 17 graden.met een matige tot vrij krachtige noordwesten wind 3 – 5 Bft. 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn