Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

26 augustus 2022 door Jannes Wiersema

Vandaag is een overgang dag naar koeler maar meest droog weer.

 

Vandaag is het in de ochtend bewolkt en trekt er een koufront van west naar oost die vooralsnog weinig actief oogt met hooguit een lokale bui en of wat lichte regen, mogelijk in het zuidoosten kans op een lokale onweersbui. In de middag ook af en toe de zon. De noordwesten tot noordenwind is zwak tot matig 2 – 3 Bft, daarmee wordt koelere lucht aangevoerd waarin het niet warmer meer wordt dag ca 21 – 25 graden.

In de avond en nacht is er bewolking en opklaringen en droog met een minimum temperatuur van ca 18 graden. De wind is meest noord en matig tot mogelijk vrij krachtig 4 – 5 Bft.

Morgen zien we een afwisseling van stapelwolken en zon en blijft het overwegend droog. Er staat een meest matige tot vrij krachtige noordelijke wind 4 – 5 Bft met ca 21 graden.

De avond en nacht verloopt met een wisselende bewolking en droog. De noordenwind is matig tot vrij krachtig 3 – 5 Bft Met een minimum temperatuur van ca 15 -17 graden.

Zondag is het een afwisseling van zon en stapelwolken en overwegend droog. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig 4 – 5 Bft ca 18 – 20 graden.

Volgende week

Het blijft droog en er zijn perioden met zon afgewisseld door stapelwolken, de wind blijft meest noord en matig 3 – 4 Bft. Middagtemperatuur ca 21 graden. Midden volgende week waarschijnlijk weer een noordoost tot zuidoostenwind waarmee weer wat warmere lucht wordt aangevoerd.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn