Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Aanvankelijk enkele mistbanken. Van het noorden uit hoge bewolking.

13 mei 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint zonnig, maar van het noorden uit trekt vrij veel hoge bewolking over met name de noordoostelijke helft van het land. Het blijft overal droog. Aanvankelijk zijn er enkele ondiepe mistbanken aanwezig. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. De matige wind komt uit een noord- tot noordoostelijke richting.

In de nacht naar dinsdag kunnen er velden met hoge bewolking voorkomen maar blijft het droog. Lokaal ontstaan ondiepe mistbanken. Het koelt af naar waardes tussen 7°C aan de kust tot 2°C in het binnenland. Zeer lokaal kan de temperatuur in het oosten net onder nul komen. Er staat een zwakke noord- tot noordoostenwind.

Dinsdag overdag is het droog en overwegend zonnig. De middagtemperaturen komen uit tussen 12°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit het noordoosten en is matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnige perioden en droog, maar geleidelijk meer bewolking. Vanaf donderdag neemt de kans op regen(buien) toe, het eerst in het noordoosten en oosten. De middagtemperaturen liggen onder het langjarig gemiddelde, maar in het weekend net boven normaal met meer dan 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 20 mei tot en met maandag 27 mei

Half tot zwaar bewolkt en iedere dag circa 60% kans op regen(buien). De middagtemperaturen liggen net boven normaal, maar vanaf het einde van volgende week is de kans 50-60% dat het afkoelt naar waardes rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn