Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien

13 november 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er buien over het land met daarbij vooral in de kustgebieden een kleine kans op onweer en hagel. Later in de middag en in de avond neemt de buiigheid af. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in het noordelijk kustgebied aanvankelijk nog krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Aan de westkust is de wind in de eerst vrij krachtig tot krachtig uit het westen. In de loop van de dag neemt de wind aan zee af naar matig uit en zuidwestelijke richting.

Komende nacht komen er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. In het noorden is er kans op een mistbank. De minimumtemperatuur ligt rond de 3°C. De wind wordt zuidoostelijk, zwak tot matig.

Morgen  is het half tot zwaar bewolkt en met name in het zuiden en midden van het land kan soms (lichte) regen vallen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidoostenwind is matig, in de kustgebieden wordt de wind (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Vrij koud weer met af en toe zon en iedere dag kans op regen of buien. Middagtemperatuur rond 6 graden en minima rond het vriespunt.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 20 november tot en met woensdag 27 novemberDe kans op een droog weertype ligt rond de 60%, de kans op een aanhoudend wisselvallig weertype is ongeveer 40%. Onzekere temperatuurverwachting.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn