Sunday 10 December
Weerman Jannes Wiersema

Enkele (onweers)buien. Morgen perioden met zon en tot de avond droog.

14 mei 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en er komen enkele buien tot ontwikkeling waarbij onweer niet uitgesloten is. Later in de middag en in de avond wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan zee tot plaatselijk 21°C in het oosten. De wind is zuidwestelijk en meest matig. Aan het einde van de middag draait de wind naar het westen.

 Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. In de opklaringen kunnen mistbanken ontstaan. Het kwik zakt naar een graad of 9 en er staat een zwakke wind uit westelijke richtingen.

Maandag overdag zijn er perioden met zon en blijft het tot de avond droog. Het kwik komt uit op 19 à 20°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vooruitzichten

De eerste dagen flinke perioden met zon en vrij warm met middagtemperaturen richting de 25°C. Tweede helft van de week tamelijk grote neerslagkansen en vanaf donderdag overgang naar minder warm weer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 21 mei tot en met zondag 28 mei

Grote kans (70%) op het aanhouden van het vrij koele weertype met maxima onder de langjaargemiddelde waarden. De neerslagkans neemt gedurende de periode af van ca. 70% naar 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn