Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Na oplossende mistbanken overal zonnig

14 september 2019 door Jannes Wiersema

Nadat de aanwezige mistbanken oplossen wordt het overal zonnig met vooral in de noordelijke helft af en toe wat sluierbewolking. Het blijft droog en de maximumtemperatuur ligt tussen 18°C op de Wadden en 22°C in het zuiden van het land. In het zuiden wordt de wind zwak oostelijk, in het noorden zwak zuidwestelijk.

Komende nacht  is het vrijwel onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 6°C in het zuidoosten tot een graad of 12 langs de kust. De wind wordt geleidelijk overal zuidwestelijk en zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Morgen is er veel zon. In de loop van de ochtend raakt het in het noorden van het land bewolkt en kan er in de middag een beetje regen vallen. In het zuiden blijft het vrij zonnig en droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot 24°C in het zuiden. De wind wordt westelijk en matig, in het Waddengebied vrij krachtig. In de avond neemt de wind af en draait in het noorden naar noord tot noordwest.

Vooruitzichten

Zondag nog perioden met zon en vrij warm. Op maandag valt er af en toe regen en wordt het al iets minder warm. De rest van de week blijft het overwegend droog maar ligt de temperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 21 september tot en met Zaterdag 28 september

Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met geregeld zon. De temperatuur ligt waarschijnlijk rond of iets boven het het langjarig gemiddelde. Zomerse temperaturen behoren vooral voor het zuiden van het land nog steeds tot de mogelijkheden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn