Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Regen, later buien ook af en toe wat zon

01 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Veel bewolking en regen. In de ochtend trekt het regengebied oostwaarts, maar er volgt al snel een aantal buien. In de middag klaart het van het westen uit op, maar een enkele bui blijft mogelijk. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de buienkans vooral in het zuiden van het land weer fors toe. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het uiterste noorden tot 19°C in het zuiden. De wind is zuidwestelijk, matig en aan de kust eerst nog krachtig. In de middag draait de wind op de Wadden via west naar noord tot noordoost, in de avond wordt de wind ook elders noord tot noordoost.

In de nacht naar woensdag regent het in het zuidoosten nog af en toe. Elders is het droog met opklaringen, in het Waddengebied komen er later enkele buien. De minima liggen tussen 10 °C in het zuiden en 6°C in het noordoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Woensdag overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door een enkele bui. Aan het einde van de middag komen er in het noorden meer buien, dan is ook onweer mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is noordwest, matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig, later af en toe hard.

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en af en toe neerslag. Temperaturen overdag liggen ruim beneden de normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 08 oktober tot en met Dinsdag 15 oktober

Maximumtemperaturen (ruim) beneden de normaal (80% kans) en neerslagkansen rond 40%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn