Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnig en warm,

21 september 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag wordt het overal zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot plaatselijk 25°C in het zuiden. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag iets toe.

Komende nacht is het helder, hoewel er later in de nacht in het zuiden sluierbewolking kan binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C in het noordoosten en 16°C in Zeeland. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig.

Morgen  begint in een groot deel van het land zonnig. Geleidelijk neemt van het zuiden uit de bewolking toe en in de loop van de middag kan het plaatselijk even regenen. In het noorden blijft het tot in de avond droog. In de avond bereiken enkele pittige buien het zuidwesten, plaatselijk met onweer en kans op windstoten. Deze buien breiden zich later op de avond uit over de zuidwestelijke helft van het land en nemen daarbij langzaam in activiteit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden en oosten van het land. De wind is zuidoostelijk en meest matig. De wind draait in de avond van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en kan aan zee toenemen naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Overgang naar een wisselvallig weertype met geregeld regen of enkele buien. Middagtemperaturen tussen 17 en 20°C

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 28 september tot en met Zaterdag 05 oktober

Aanvankelijk een grote kans (80-90%) op een voortzetting van het wisselvallige weertype. Later in de periode mogelijk een overgang naar een droger weertype en een toenemende onzekerheid in de temperatuurverwachting.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn