Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Veel wind en kans op een bui.

08 juni 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en er valt vooral in het westen en noordwestelijke helft van tijd tot tijd wat lichte regen of een bui. In de zuidoostelijke helft blijft het aanvankelijk droog en is er met name in de ochtend ook ruimte voor de zon, maar ook daar kan in de middag een bui ontstaan. Later vanmiddag en vanavond wordt het van het zuiden uit geleidelijk droog en klaart het steeds meer op. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het noordwestelijk kustgebied tot 19°C in het zuidoosten. De wind is zuid- tot zuidwest en is boven land vrij krachtig tot krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u. In de ochtend kunnen ook in het zuiden van Limburg zware windstoten voorkomen van circa 75 km/u. In de avond neemt de wind overal in kracht af.

In de nacht naar zondag is het vrijwel overal droog en komen enkele opklaringen voor. In het westen komt mogelijk nog bewolking voor en in het zuiden komt geleidelijk hogere bewolking binnendrijven. De temperatuur daalt naar een graad of 9, in het noorden blijft het enkele graden warmer. De zuidwestenwind neemt verder in kracht af naar matig aan zee en naar zwak verder landinwaarts.

Zondag overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Een groot deel van de dag blijft het droog, maar in de avond kan er in het uiterste zuidwesten een bui ontstaan. De middagtemperatuur wordt ca 20°C, vlak aan zee blijft het enkele graden koeler. De zuidwestenwind neemt geleidelijk nog verder af en wordt boven land uiteindelijk zwak en veranderlijk.

Vooruitzichten

Maandag kans op een bui. Dinsdag en woensdag een grotere kans buien of buiige regen. De temperaturen liggen veelal rondom het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 15 juni tot en met zaterdag 22 juni

Licht wisselvallig weertype met geregeld zon maar ook af en toe een bui. De temperatuurverwachting is onzeker. De kans op neerslag ligt rond 40%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn