Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Veel wind met regen, later buien.

08 december 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en een regengebied trekt over Nederland oostwaarts. In de middag breekt de zon soms door en vooral in de avond trekken enkele buien over. Die kunnen plaatselijk gepaard gaan met onweer, hagel en (zware) windstoten rond 70 km/uur, langs de kust ongeveer 85 km/uur. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de ochtend is de wind langs de kust eerst stormachtig, 8 Bft, en met name in het noordwestelijk kustgebied en langs de Wadden kunnen zware windstoten van 90 km/uur optreden. In de middag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt iets af.

In de loop van komende nacht bereikt een nieuw gebied met buien het westen van het land, in de kustgebieden kunnen de buien gepaard gaan met onweer en zware windstoten van 75-90 km/uur. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 7°C. De zuidwestelijke wind neemt toe naar vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, langs de kust.

Morgen is het onstuimig met talrijke buien, aan de kust soms met onweer. Er is wederom weinig ruimte voor de zon. De middagtemperatuur komt uit op 9°C. De wind draait naar het noordwesten en is vrij krachtig boven land, hard tot stormachtig langs de kust. Aan de kust zijn er zware windstoten van ongeveer 85 km/uur, bij buien mogelijk ook dieper landinwaarts.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vooral in de nachten vrij zacht. Af en toe veel wind met vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 15 december tot en met Zondag 22 december

60% kans op aanhouden van het wisselvallige weertype, 40% kans op overgang naar min of meer droog weer. Het blijft vooral ’s nachts (vrij) zacht.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn