Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Warm en zonnig zomerweer.

25 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Het is ook vandaag weer vrij zonnig, al kan er In het oosten van het land in de middag een enkele stapelwolk ontstaan. Het blijft overal droog. De maxima lopen uiteen van 27°C vlak aan zee tot lokaal 32°C in het zuiden en oosten. De zwakke wind is eerst oostelijk maar wordt in de loop van de dag veranderlijk.

Komende nacht is er weinig bewolking en de minimumtemperatuur ligt tussen 14°C landinwaarts en 17°C vlak aan zee. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen noord en noordoost.

Morgen  is het opnieuw zonnig en wordt het opnieuw tropisch warm met maxima die uiteenlopen van 27°C op de Waddeneilanden tot lokaal 32°C in het zuidoosten. In de loop van de middag ontstaan er enkele stapelwolken en kan er met name langs de oostgrens lokaal een bui tot ontwikkeling komen, mogelijk met onweer. De wind is noordoostelijk en is zwak.

Vooruitzichten

Warm zomer weer met flinke zonnige perioden. Donderdag kans op (onweers)buien, andere dagen droog. Middagtemperatuur tot en met woensdag rond 29 graden met op veel plaatsen kans op tropische waarden. Vanaf donderdag beduidend minder warm.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 01 september tot en met Zondag 08 september

Grote kans (60%) op overgang naar minder warm weer en circa 40% kans op neerslag met middagtemperaturen rond of iets beneden de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn