Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en vooral in de noordoostelijke helft een bui.

17 september 2019 door Jannes Wiersema

Het is het wisselend bewolkt en eerst op de meeste plaatsen droog. In de loop van de ochtend en vanmiddag kunnen er vooral in de noordoostelijke helft enkele buien onstaan. In de loop van de avond wordt het weer op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige noordwestenwind. In het Waddengebied is de wind krachtig, bij vlagen in het Oostelijk waddengebied mogelijk Hard 6 – 7 Bft.

Komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C lokaal in het oosten en zuidoosten en 10°C vlak aan zee. Landinwaarts is de wind zwak west tot noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit noord tot noordwest.

Morgen is het  wisseld bewolkt  en kan er met name in het noorden een enkele bui voorkomen. In de loop van de middag komt er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Vooruitzichten

Overwegend droog met temperaturen rond normaal. Vanaf het weekeinde oplopende temperaturen maar ook toenemende neerslagkansen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 24 september tot en met Dinsdag 01 oktober

Overgang naar wisselvallig weer met dagelijks 50-60% kans op neerslag bij temperaturen rond of iets boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn