Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, vooral vanmiddag enkele buien.

21 juni 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen vrij zonnig, maar van het westen uit trekken enkele wolkenvelden oostwaarts. In de loop van de ochtend en middag komen er met name in het midden, noorden en oosten enkele buien tot ontwikkeling. Deze buien trekken naar Duitsland en lossen ’s avonds op. De maxima liggen rond 19°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de middag draait de wind naar noordwest, in de avond naar noord.

Vannacht zijn er enkele dunne wolkenvelden, maar vooral brede opklaringen waarin er met name in het oosten een enkele ondiepe mistbank kan voorkomen. De minimumtemperaturen liggen tussen ongeveer 7°C in het noorden en 11°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit overwegend noordelijke richtingen. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige noordoostenwind.

Morgen zijn er zonnige perioden. Wel is er sluierbewolking aanwezig en ontstaan er vooral in de zuidelijke helft stapelwolken. In de avond lossen de stapelwolken weer op. Het blijft droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C aan de noordkust tot ca. 25°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke, langs de westkust matige noordoostelijke wind. In de middag draait de wind aan de noordkust en op de stranden van de westkust naar een noordelijke richting.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en steeds verder oplopende temperaturen. Na het weekend op de meeste plaatsen tropisch warm, in het zuidoosten en oosten op dinsdag en woensdag grote kans (60-80%) op maxima boven de 36°C. Donderdag minder heet, met name in het noorden en westen. In het zuidoosten en oosten 50-60% kans op nog een tropische dag.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 28 juni tot en met vrijdag 05 juli

Geleidelijk dalende temperaturen, maar in de zuidoostelijke helft is de kans groot (50-70%) dat de maxima tot en met het weekeinde van 29/30 juni tussen 25 en 30°C blijven liggen. De dagelijkse kans op neerslag neemt toe naar circa 70-80%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn