Saturday 1 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig en vrij koel zomerweer

24 juli 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt met in het oosten en noordoosten eerst nog wat regen. In de kustgebieden komen stevige buien voor, lokaal met onweer en mogelijk hagel. Later in de ochtend en vanmiddag ontwikkelen zich ook verder landinwaarts een aantal regen- en onweersbuien. Vanavond neemt het aantal buien af. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit richtingen tussen zuid en west, in het noorden uit richtingen tussen zuid en oost. In de loop van de dag draait de wind naar noordwest tot noord.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht raakt het bewolkt en in het oosten valt er af en toe (buiige) regen. Elders kan een enkele bui van zee binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordwestelijke richtingen.

Dinsdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en valt er soms wat regen of een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind komt uit richtingen tussen noordwest en noord en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met af en toe zon, maar soms ook wat regen of een bui. In het weekeinde warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 31 juli tot en met maandag 07 augustus

Ongeveer 60% kans op een terugkeer van het vrij koele en wisselvallige weertype. Rond 40% kans op het aanhouden van het warmere weertype.

foto van Jannes Wiersema.

 3 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn