Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en vooral in het noorden af en toe regen.

03 september 2019 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden overheersen vandaag met in het Noorden en midden van het land ook af en toe wat lichte regen/motregen,soms komt de zon ook nog even tevoorschijn. In de namiddag en avond wordt het geleidelijk overal droog en komen er van het westen uit opklaringen. De middagtemperatuur ligt tussen 19°C in het noordelijk kustgebied en 22°C in het zuidoosten. Er staat een meest matige, aan zee vrij krachtige west- tot zuidwestenwind. Later op de dag neemt de wind iets af.

Komende nacht zijn er in de zuidelijke helft enkele opklaringen. In het noorden overheerst de bewolking en kan er in de loop van de nacht plaatselijk wat lichte motregen vallen. De minimumtemperatuur varieert van 11°C plaatselijk in het zuidoosten tot 15°C langs de kust. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Morgen zijn er in de ochtend landinwaarts nog perioden met zon. Van het noordwesten uit neemt de bewolking toe en gaat het overal regenen. In het zuidoosten kan het tot in de eerste helft van de middag droog blijven. Pas in de loop van de avond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het hier en daar op. In het zuidoosten kan het nog 21°C worden, elders wordt het niet veel warmer dan 18°C en loopt de temperatuur in de regen terug naar een graad of 16. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestelijke wind.

Vooruitzichten

Wisselvallig met regelmatig regen of enkele buien bij temperaturen net onder normaal voor de tijd van het jaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 10 september tot en met Dinsdag 17 september

Aanhoudend  wisselvallig met elke dag 40-50% kans op neerslag en temperaturen rond of net onder normaal. Later in de periode geleidelijk 20% kans op een droger weertype met temperaturen boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn