Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden ook af en toe de zon en vooral vanochtend wat (mot)regen

13 juli 2019 door Jannes Wiersema

In de ochtend eerst veel bewolking en lokaal lichte regen of motregen. De regen trekt zuidoostwaarts weg waarna er later vanochtend en vanmiddag ruimte is voor enkele opklaringen en af en toe zon. Wel kan er dan vooral in het zuidoosten nog een lichte bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 18°C in het Waddengebied en 22°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. Het kwik daalt naar ongeveer 13°C en er staat een zwakke, aan zee matige tot vrij krachtige noordelijke wind.

Morgenochtend zijn er wolkenvelden maar in de loop van de dag komt er wat meer ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 19°C. Er staat een zwakke tot matige noord tot noordwestelijke wind.

Vooruitzichten

Af en toe zon en aanvankelijk meest droog en aan de koele kant. Na dinsdag iets hogere middagtemperaturen en vanaf donderdag kans op enkele buien.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 20 juli tot en met zaterdag 27 juli

Aanvankelijk neerslagkans van circa 60%, teruglopend naar ongeveer 40% aan het eind periode en middagtemperaturen rond het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn