Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, in het noorden enkele wolkenvelden

10 april 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en schraal. In het noorden drijven enkele wolkenvelden vanaf zee binnen. De middagtemperaturen liggen tussen 8°C in het Waddengebied en 13°C plaatselijk in het zuiden. De noordoostenwind is overwegend matig, aan de kust af en toe (vrij) krachtig.

Komende nacht is het helder. In het noorden van het land zijn ook enkele wolkenvelden aanwezig. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het zuidwestelijk kustgebied tot -2°C plaatselijk in het noordoosten. De noord- tot noordoostenwind is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het zonnig, alleen in het noorden en oosten zijn er enkele wolkenvelden aanwezig. In de loop van de middag neemt de bewolking van het noordoosten uit toe, landinwaarts ontstaan stapelwolken. In het zuiden en zuidwesten blijft het onbewolkt. De middagtemperaturen liggen tussen 7°C in het Waddengebied en 13°C plaatselijk in het zuiden. De wind is noordoostelijk en overwegend matig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en op vrijdag en zaterdag kleine kans op neerslag. Het wordt te koud voor de tijd van het jaar met kans op vorst aan de grond, op sommige plaatsen lichte vorst en maxima die halverwege de periode niet boven de 10°C uitkomen. Na het weekeinde wordt het met 14-16°C weer beduidend warmer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 17 april tot en met woensdag 24 april

Er is 70% kans op een overwegend droog weertype met temperaturen die oplopen naar waarden ruim boven het langjarig gemiddelde. Er is 20% kans op een wisselvallig en koeler weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn