Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

18 november 2022 door Jannes Wiersema

Overgang naar een korte flitswintertje komend weekend.

Vandaag is er veel bewolking met kans op wat buien, later trekt de neerslag en bewolking naar het zuiden. De oostenwind is matig tot krachtig 4 – 6 Bft, daardoor is het waterkoud. De middagtemperatuur loopt op naar ca 5 graden, maar in de loop van de dag dalend naar ca 3 graden.

In de avond en nacht opklarend en droog met een minimumtemperatuur van ca -2 graden.

Morgen zitten we in heldere koude lucht en is het zonnig. Het wordt in de middag maximaal ca 3 graden. Er staat een meest matige oostenwind 3 – 4 Bft.

In de avond en nacht is het helder met lichte tot matige vorst met een minimum van tussen de -2 of – 5 graden.

Zondag beginnen we koud met eerst nog de zon later op de dag een toenemende bewolking. Dit is op nadering van opdringerige oceaan depressies. Later in de middag of pas in de avond volgt regen mogelijk voorafgegaan door wat natte sneeuw. De middagtemperatuur is ca 1 of 2 graden boven het vriespunt. Verder staat er eerst nog een zuidoostenwind, later draaiend naar het zuidwestenwind en is matig 3 – 4 Bft.

In de avond en nacht veel bewolking en eerst nog wat regen of een vlok natte sneeuw met een minimumtemperatuur van rond het vriespunt.

Maandag is het wisselend bewolkt met soms wat zon, maar ook nog kans op een bui en is de flitswintertje weer voorbij. De maximumtemperatuur stijgt naar ca 4 graden met een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen voelt het wel waterkoud aan.

In de avond en nacht wisselend bewolkt met kans op wat buien bij een minimumtemperatuur van ca 3 graden.

Dinsdag en woensdag is er bewolking, zon en kans op buien met een middagtemperatuur van ca 7 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn