Friday 1 December
Weerman Jannes Wiersema

Weerpraatje

Mist en lokale gladheid.

 

Het is de komende dagen winters, met ’s nachts en ’s ochtends lichte tot matige vorst. Vandaag kan het regionaal lang mistig blijven, in het noordelijk kustgebied is er kans op een winterse bui. Ook in het weekend blijft het koud met een kans op een winterse bui.

Vanochtend komt er op veel plaatsen aanvriezende mist voor. Deze mist kan zich in de eerste helft van de ochtend nog verder uitbreiden. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op een winterse bui toe. Het weer is verder rustig met in een groot deel van het land lichte en lokaal matige vorst. De temperatuur zal gedurende de eerste helft van de ochtend nog verder dalen. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het lokaal verraderlijk glad zijn.

Vanmiddag blijft het regionaal eerst nog grijs met aanvriezende mist en lokale gladheid. De mist lost in de loop van de middag op, maar kan lokaal hardnekkig blijven. Verder zijn er perioden met zon en het blijft droog, alleen in het noordelijk kustgebied bestaat er kans op een winterse bui. De middagtemperatuur varieert van -1 graad in mistgebieden tot +5 graden langs de kust. In het noorden is de wind zwak en veranderlijk, in het midden en zuiden komt de wind zwak uit het noordoosten.

Vanavond wordt het regionaal mistig, maar het is lastig aan te geven waar de mist zich zal voordoen. In het noordelijk kustgebied bestaat er kans op een lichte sneeuwbui. De minimumtemperatuur varieert van het vriespunt langs de kust tot omstreeks -5 graden in het noorden van het land. In het zuiden wordt het waarschijnlijk minder koud door dikkere bewolking. Er staat weinig wind.

Morgen – na het verdwijnen van eventuele mist – wordt het mooi weer met zonnige perioden en blijft het droog. In het zuiden is er eerst nog meer bewolking, die behoort bij een storing die in de Ardennen voor wat sneeuw heeft gezorgd. In het noordelijk kustgebied kan er opnieuw een winterse bui vanaf de Noordzee binnendrijven. De middagtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het oosten tot +3 graden aan zee. Er staat een zwakke noordoostenwind; in het noorden is de wind zwak en veranderlijk.

In het weekend blijft het koud met af en toe zon en plaatselijk een winterse bui. ’s Nachts vriest het licht en lokaal matig tijdens brede opklaringen. De middagtemperatuur varieert van iets boven het vriespunt in het oosten tot 4 graden langs de kust. Begin volgende week krijgen we te maken met kwakkelweer, waarbij er af en toe neerslag kan vallen en de middagtemperatuur langzaam oploopt. De nachten blijven koud met lichte vorst, maar de temperatuurspreiding begin volgende week wordt al groter. (buienradar).

Komende nacht mogelijk nog kouder:

 

 

 

Loading