Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

12 maart 2023 door Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig. Vanochtend in het noordoosten wat (natte) sneeuw.

Waarschuwingen :Er zijn momenteel geen waarschuwingen.

Vanochtend is het overal bewolkt en een gebied met af en toe regen breidt zich uit over het hele land. In het noordoosten valt er mogelijk wat (natte) sneeuw. De zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het zuidwesten naar een zuidwestelijke richting.

Vanmiddag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. In de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit geleidelijk droog en kan de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 11°C in het zuiden. De wind draait overal van zuidoost naar zuidwest en wordt matig, langs de kust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind blijft matig van kracht.

Komende nacht trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. De temperatuur loopt gedurende de nacht op van 8°C naar 11°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust neemt de wind toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Bovendien zijn er in het noordwesten en noorden zware windstoten mogelijk tot ongeveer 75 km/uur, langs de noordwestkust tot ongeveer 85 km/uur.

Morgenmiddag is het op een enkele bui na droog en breekt af en toe de zon door. Het wordt zeer zacht met een maximumtemperatuur die uitloopt van 10°C langs de noordwestkust tot 16°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt in de tweede helft van de middag van het zuiden langzaam af. In het noorden blijven er zware windstoten mogelijk tot ongeveer 75 km/uur, langs de noordwestkust tot ongeveer 85 km/uur.

Morgenavond is het half bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied naar krachtig tot hard. De zware windstoten in het noorden verdwijnen geleidelijk.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien.

Woensdagochtend een geringe kans op code geel voor gladheid.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 19 maart tot en met zondag 26 maart Grote kans (ca. 70%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal. (KNMI)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn