Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

15 maart 2023 door Jannes Wiersema

Enkele buien met hagel en natte sneeuw, vanmiddag droger.

 Waarschuwingen
Lokaal glad door een winterse bui en of bevriezing.

Vanochtend zijn er perioden met zon en er komen enkele buien voor, mogelijk met natte sneeuw of hagel. De wind komt uit het zuidwesten of westen en is zwak tot matig. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig uit het noordwesten.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noordoosten is er eerst nog een bui met mogelijk natte sneeuw of hagel, maar geleidelijk wordt het overal droog. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt 8°C.

Vanavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig.

Komende nacht is het droog, pas in de tweede helft van nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidwesten en 0°C in het noordoosten. De wind uit het zuiden wordt matig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de tweede helft van de ochtend wordt het in het zuiden en midden al weer droog. De wind komt uit het zuiden en neemt toe naar matig, langs de kust naar krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag wordt het overal droog. In het begin is het bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar 12°C, maar in het noorden blijft het kwik steken bij 8°C. De wind waait uit het zuiden en is matig, langs de noordkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond is het droog. De wind blijft uit het zuiden waaien en is matig, langs de noordkust vrij krachtig.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Wisselvallig. Vrijdag en zaterdag verlopen zacht. Vanaf zondag maximumtemperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde en minimumtemperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

De kans op waarschuwingen is voorlopig klein.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 22 maart tot en met woensdag 29 maart Aanhoudend wisselvallig en maximumtemperaturen rond of iets onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn